Huurwoningen in Amsterdam Amsterdam-huurwoning.nl

amsterdam-huurwoning.nl: Vind huurwoningen in Amsterdam

Vind huurwoningen in Amsterdam

Amsterdam is de stad in Nederland met het grootste woningtekort. De prijzen zijn torenhoog en het kost veel tijd en energie om iets te vinden. Vaak is het met huurhuizen zo, wie het eerst komt, het eerst maalt. Het is daarom van belang om er bovenop te zitten; vaak is een appartement of kamer al binnen enkele uren vergeven. De interesse naar huurwoningen groeit en druk om de eerste te zijn wordt daarmee steeds hoger. Wil je meer weten over een woning vinden in Amsterdam? Zoek je tips voor je zoektocht naar een kamer? Klink dan links om meer te weten te komen.

Enorme Prijsstijging van Rotterdamse huurwoningen

In het eerste deel van 2018 zijn huurprijzen in Rotterdam met wel 15% gestegen. Gemiddeld betaald men per vierkante meter 12,71. Dit maakt Rotterdam de snelst duurder wordende stad in Nederland. De duurste stad is echter nog steeds Amsterdam met prijzen van gemiddeld 18,59 Euro per vierkante meter. Lees hier het volledige artikel

Huurprijzen Amsterdamse studentenkamers met 5% gestegen

Amsterdam is nog altijd de duurste stad om te wonen voor studenten. De gemiddelde huurprijzen stegen in de hoofdstad met 5%, maar de hoogste stijger was Rotterdam met 7%. Gemiddeld betaald een Amsterdamse student 403 Euro per maand aan woonlasten, de zuinige student kan daarom beter naar steden als Maastricht of Groningen waar dit bedraag rond de 300 Euro ligt. Lees hier het volledige artikel.   

30 huurwoningen voor leraren opgeleverd in Amsterdam

Universiteit van Amsterdam komt woningzoekende student tegemoet met 220 tijdelijke studentenkamers

De markt voor studentenkamers is oververhit en daar wil de Universiteit van Amsterdam wat aan doen. Zij willen vooral internationale studenten de kans geven een woning te vinden. Zij zullen 100 studenten in recreatiewoningen van Droompark huisvesten en 120 studenten zullen de voormalige Bijlmerbajes betrekken. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing, in het begin zal de Universiteit studenten begeleiden met het vinden van een nieuwe woning maar na het eerste jaar staan de studenten er zelf voor. Lees het volledige artikel

Steeds minder betaalbare huurwoningen in Amsterdam

Het aantal betaalbare huurwoningen is in de afgelopen jaren geslonken. In de middel huur zijn de prijzen voornamelijk gestegen. Dit werd bekend gemaakt naar aanleiding van het onderzoek Wonen in Amsterdam waarbij de woningmarkt in Amsterdam vergeleken werd met de inkomensgroepen. De gemeente doet haar best om zoveel mogelijk betaalbare huurwoningen bij te bouwen, maar ondanks de inzet heeft dit nog niet voor meer betaalbare woningen in de stad gezorgd. Meer weten? Lees dan hier het originele artikel terug!

Samenwonen zo prettig mogelijk in Amsterdam

In Amsterdam zijn ontwikkelaars en architecten bezig met het creëren van zogenoemde ‘Friends-appartementen’. Dit zijn appartementen, vernoemd naar de Amerikaanse televisieserie “Friends”. Waarom heten deze appartementen zo en wat is er ‘speciaal’ aan? De appartementen hebben ruime slaapkamers waarin huisgenoten genoeg ruimte hebben om ‘op zichzelf te wonen’ maar tevens is er toch een gemeenschappelijke woonkamer. Daarnaast hebben alle slaapkamers een eigen kleine badkamer met douche, toilet en wasbak.   Vorig jaar werden dit soort appartementen voor het eerst geïntroduceerd in Nederland, tevens in Amsterdam. Lees meer over de appartementen hier.

Vergunningsplicht huurwoningen Amsterdam

Om het minder aantrekkelijk te maken voor beleggers om huurwoningen in Amsterdam op te kopen en te verhuren, wil de stad het verplicht maken om een vergunning voor het verhuren van woningen in het bezit te hebben. Op  de krappe markt voor huurwoningen in Amsterdam is het namelijk al lastig genoeg om aan een geschikte woning te komen. Daarnaast wil de stad dat er een bewoningplicht komt. Op deze manier zou het niet meer mogelijk zijn om nieuwbouw woningen door te verhuren. Daarnaast wil de gemeente op deze manier voorkomen dat in Amsterdam panden worden opgekocht voor beleggingen, maar vervolgens leeg blijven staan. Het volledige artikel lees je hier verder! 

Huizengekte: appartementen Amsterdam van 8m2

De meeste woningzoekenden is niet ontgaan dat het vinden van een betaalbaar appartement in Amsterdam bijna niet te doen is. Wonen op 8m2, inclusief keuken en opbergruimte maar met een gedeelde wc, voor 560 euro. Wel krijg je er een dakterras bij die ongeveer hetzelfde oppervlakte kent als het ‘appartement’ zelf.   Via deze link kan je het originele artikel over appartementen in Amsterdam lezen!

Onevenredige verdeling sociale huurwoningen Amsterdam

Een aantal maanden geleden is de afspraak gemaakt dat 80% van de nieuw te bouwen woningen in Amsterdam voor de lagere en middeninkomens zijn. Zo'n 40% is bestemd voor sociale huurwoningen. De vraag is echter waar deze woningen gebouwd moeten worden. Wie namelijk naar de huidige verdeling kijkt, ziet dat dit type woning vooral in bepaalde wijken van Amsterdam liggen. Je leest meer over dit onderwerp in het originele artikel hier!

Wachttijd huurwoningen Amsterdam gestegen tot 11 jaar

Wie in aanmerking wil komen voor een huurwoning in Amsterdam moet rekening houden met een lange wachttijd. Het gemiddelde is inmiddels opgelopen tot 11 jaar. Dit houdt een stijging in van 8 jaar ten op zichte van het jaar 2000. In het afgelopen jaar kwamen er per aangeboden huurhuis zo’n 175 aanvragen binnen. Woningzoekenden in Amstelveen hebben echter te maken met nog meer concurrentie. Hier lag het aantal reacties per huurwoning op meer dan 200. Klik hier om het originele artikel te lezen.